Wykonanie
Wiejska zapiekanka, czyli
kasza jaglana zapieczona z
serkiem wiejskim . Przeplatające się zapachy i smaki
kokosu oraz
wanilii, a do tego przypieczone, chrupiące
płatki migdałowe . Lubicie ciągnący się
serek wiejski? W takim razie polecam :)Zdjęcia nie wyglądają dziś dobrze... bo światło, bo śniadanie ciepłe, a ja głodna.


pieczona
kokosowo-waniliowa
kasza jaglana z
serkiem wiejskim i
płatkami migdałowymibaked coconut-
wanilla millet with cottege cheese and almond flakes

Składniki:- 4 łyżki
kaszy jaglanej- 150g
serka wiejskiego-
białko jaja- łyżka
syropu klonowego- łyżeczka wiórek
kokosowych (lub łyżka)- 1/3 ziarenek z
laski wanilii- łyżka
płatków migdałowychKaszę ugotować (najlepiej wieczorem) w szklance
wody i wymieszać z wiórkami. Zostawić na noc pod przykryciem. Rano dodać
białko,
serek,
wanilię,
syrop i dokładnie ze sobą wymieszać. Przełożyć do naczynia lekko wysmarowanego oliwą/masłem/olejem, wierzch posypać
płatkami migdałów. Piec w 180 stopniach Celsjusza przez ok. 25min. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Zostawili, pojechali, a na
drogę - pożegnanie piekę
cynamonki . Jak szybko upieczone też tak szybko zniknęły. Cudowny zapach
cynamonu oraz
drożdży roznoszący się po całym domu! Kiedy za oknem prószy sobie śnieg najlepiej udać się do kuchni i coś upiec :)

cynamonki z lukremcinnamon rolls with icingprzepis <- zrobione z połowy porcjiNa dworze zimno, bardzo zimno. Otulam się kocem mamy, bo...cieplejszy, popijam gorącą
kawę i czytam, myślę... Czy niezbyt dużo znowu. Nie wiem.Puść. Przestań się spinać. Uwolnij myśli.Wtedy rozwiązanie samo do ciebie przyjdzie.B.Pawlikowska