Wykonanie
Kasza jaglana już od wczoraj 'za mną chodziła'. Jest, więc dziś na śniadanie. W formie budyniu czy też kremu, jak kto woli nazwać. Do tego nasze piękne, słodkie
truskawki, uśmiechnięty, dojrzały już
banan i soczysta, chrupiąca
marchew . Całość polewam tahini oraz dorzucam ziarna kakaowca, żeby pochrupać skoro
marchew już zmiksowana ;) Miseczk a wypełniona zdrowie m!
krem jaglany:
marchew,
banan i
truskawka, podany z tahini oraz ziarnem kakaowcamillet cream: carrot,
banana and strawberry, served with tahini and cocoa beans
Kaszę jaglaną (4 łyżki) ugotować na
mleku sojowym (szklanka), zrobiłam to wieczorem. Rano zmiksować z
owocami i warzywami (
marchewkę uprzednio zetrzeć). Podawać z dowolnymi dodatkami.Chcesz spróbować? Proszę - łap za łyżeczkę! Smacznego ;)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Wczoraj z koszykiem pełnym cudownych, słodkich
truskawek wracałam uśmiechnięta od ucha do ucha ze szkoły. Wychodząc z autobusu i docierając do domu, ociekająca
wodą jak bym przed chwilą wyszła z basenu, śmiałam się z siebie jeszcze bardziej...zresztą nie tylko ja. Dowód na to, że deszcz też
daje radość :)