Wykonanie
Na sobotni obiad proponuję
marchewkowe naleśnikczki.Zrobione po raz pierwszy z
mąki sojowej. Ma ona lekko slodki smak, ale trzeba bardzo uważać przy przewracaniu bo czy ty naleśniczki czy placuszki , które ją mają w składzie mogą się rozwalić.Do środka dodałam
twarożek ze zmiksowanymi
malinami oraz pastę z
cieciorki ,
szpinaku i
brokuła.
Przepis:- 50 g
mąki sojowej- 150 ml
mleka sojowego-
jajko-
marchewka ( ugotowanej uprzednio na parze )Wszystkie składniki wymieszać ze sobą . Odstawić na co najmniej 1h .Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni teflonowej.Podawać z ulubionymi dodatkamiPogoda wspaniała- słoneczko świeci nie jest za zimno , więc zaraz idę na małą przebieżkę do parku.Nauka niestety też czeka ( kochana biologia)