Wykonanie
Z samego rana
ciasteczka zajadam. To po prostu inny sposób na... owsiankę :) Dodaję do nich pełne zdrowia, ulubione składniki. Są nimi
jagody goji, chrupiące
migdały oraz surowe
pistacje, świeże
daktyle, nieco
mąki migdałowej oraz
banan . Do tego wypijam, albo raczej wyjadam łyżeczką, gęste smoothie z
awokado,
banana oraz
kakao, które również dosładza
daktyl . Fajna odmiana od "tradycyjnego" śniadania, bo chyba nikt mi nie powie, że nie schrupałby
ciasteczek na śniadanie w towarzystwie tak smacznych i zdrowych dodatków! :)
bananowo-
migdałowe ciasteczka owsiane z
jagodami goji,
migdałami, surowymi
pistacjami oraz świeżym
daktylem, podane z smoothie
awokado-
banan-
kakao-
daktylebanana-almond oat cookies with goji berries, almonds, raw pistachios and fresh dates, served with
avocado-
banan-cocoa-dates smoothie
Składniki:(na trzy duże ciacha - 1 porcja, ale polecam od razu zrobić więcej ;) )- 5 łyżek
płatków owsianych (można też użyć ulubione
musli)- łyżka
mąki migdałowej- łyżeczka
jagód goji-
migdały: posiekane- surowe
pistacje- świeże lub
suszone daktyle- 1/2 dojrzałego
bananaDodatki mogą być dowolne, oczywiście można wybrać zupełnie inne niż ja ;)Wymieszać za
sobą suche składniki, a na koniec dodać rozgniecionego
banana i uformować
ciasteczka. Piec w 180 stopniach Celsjusza przez ok. 15 min. Smacznego!smoothie : połowa
banana, połowa średniego
awokado, łyżeczka
kakao, świeży
daktyl oraz 1/2 szklanki
mleka sojowego~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Zjadam
ciasteczka, "wypijam" smoothie i wykonuje inne poranne czynności - nie spiesząc się... wychodzę. Wracam późno, jak zwykle w tygodniu. Lunch-box'y na prawdę są genialne i chwała temu kto je wymyślił :)Przyjemnego czwartku!