ßßß
Składniki:9 łyżek płatków owsianych1 czubata łyżeczka nutelli3/4 łyżeczki ciemnego kakao1/2 łyżeczki przyprawy do piernika1 szklanka mlekaokoło 3/4 łyżki wiórków kokosowych1/3 łyżki chrupiącej gryki z melasą i migdałamiPrzygotowanie:W garnuszku z grubszym dnem gotujemy mleko z ciemnym kakao, przyprawą do piernika i nutellą. Podczas gotowania wszystko dokładnie mieszamy, aż do całkowitego rozpuszczenia się nutelli.Wsypujemy płatki owsiane, znów mieszamy i gotujemy do zgęstnienia.Owsiankę przekładamy do miseczki/miseczek. Dekorujemy wiórkami kokosowymi i chrupiącą gryką. U mnie akcent lekko świąteczny.Podajemy.
Smacznegoponiedziałek, 28 grudnia 2015, matleenpoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »KomentarzeOstatnie wpisyDaktylowe trufelki z ...Black banana cake. Czarne ...Podsmażane tortille z ...Waniliowo-jagodowy deser ...Jakość, smak i zdrowie. ...Deser w rustykalnym stylu. ...Ręcznie robione, z pasją ...10 szybkich przepisów na ...Piernikowa chmurka z karobową ...KONKURS URODZINOWY! Proste ...KONKURS URODZINOWY!
Słodkie okruszkiPrawa autorskieTreści i zdjęcia zawarte na tym blogu są moją własnością. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez mojej zgody i wiedzy stanowi naruszenie praw autorskich, majątkowych i osobistych. Podstawa prawna Dz.U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz.U. 94 nr 43 poz. 170.Kontakt: [email protected] [email protected] Nawiązanie współpracyBędzie mi niezmiernie miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad w postaci komentarza.Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:
Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Zapraszam na InstagramOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Słodkie okruszki.Pisz blog