ßßß

PRZEPIS (na ok 15-20 sztuk):Składniki:2 filiżanki kaszy gryczanej2 jajka2-3 średniej wielkości ogórków kiszonych1 cebulka5-6 łyżek mąki bezglutenowej (gotowa mieszanka, lub dla osób nie mających alergii mąka np. pełnoziarnista)sól, pieprz i słodka papryka, opcjonalnie można dodać czosnkuolej rzepakowy do smażenia1. Kaszę gryczaną gotujemy. Na jedną porcję kaszy dajemy dwie porcje wody. Czyli na 1 filiżankę kaszy, dwie filiżanki wody.2. Cebulkę kroimy w kostkę i lekko dusimy na patelni.3. Do ostudzonej kaszy dodajemy, jajka, cebulkę, pokrojone w kostkę ogórki, przyprawy i mąkę.4. Dokładnie wszystko mieszamy. Jeżeli masa jest za rzadka, dodajemy więcej mąki.5. Zwilżonymi dłońmi formujemy kotlety i smażymy na patelni beztłuszczowej w niewielkiej ilości oleju....i GOTOWE !!
