ßßß
Cookit - przepis na Muffiny krówkowe
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Muffiny krówkowe
Składniki
Mąka
Jogurt grecki
Mleko
Olej
Cukier brązowy
Krówki - cukierki
Proszek do pieczenia
Jajko
Sól
Śmietana kremówka
Cukier puder
Kakao
Wykonanie
Ciasto:- 300 g
mąki
- 200 g
jogurtu greckiego
- 50 ml
mleka
- 5 łyżek
oleju
- 1/3 szklanki
cukru brązowego
- 150 g
krówek
- 1 łyżeczka
proszku do pieczenia
- 2
jajka
-
sól
Białka
z
jajek
ubijamy na sztywno.
Krówki
kroimy na drobne kawałeczki. 3/4 z nich dodajemy do środka a resztę zostawiamy do dekoracji. Następnie w innej misce mieszamy mokre składniki i suche ( również
żółtka
które zostały i
krówki
) . Do gotowej masy dodajemy również pianę z ubitych
białek
. Następnie przelewamy ciasto do papilotek i pieczemy ok.15 min w 180 stopniach.
Krem:- 400 ml
śmietany 30%
- 3 łyżki
cukru pudru
- 2 łyżeczki
kakao
Śmietanę
ubijamy na sztywno następnie dodajemy
serek
mascarpone
,
cukier puder
i
kakao
. Gotowy krem przekładamy na zimne muffiny i dekorujemy pozostałymi
krówkami
.
Źródło:
http://czekoladowymuffinek.blogspot.com/2016/01/muffiny-krowkowe.html
Przepisy powiązane
Kakaowe babeczki ze śmietaną i motylkami
Kakaowe babeczki ze śmietaną i motylkami
Kakaowe babeczki ze śmietaną i motylkami
Kakaowe babeczki ze śmietaną i motylkami
Kakaowe babeczki ze śmietaną i motylkami
Składniki powiązane (0)