Wykonanie
Szybkie, smaczne i kolorowe, a do tego w miarę zdrowe danie.
Składniki :- 6 - 8 cienkich kotletów
schabowych,- 450 g
fasolki szparagowej ( użyłem mrożonej )- 200 g
pomidorków koktajlowych,- łyżka
oleju,-
sól,
pieprz,-
oregano,- 1/2 szklanki
bulionu,- 4 plastry
żółtego sera,-
natka pietruszki.Wykonanie :
Fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie. Kotlety posypać
oregano i
pieprzem. Usmażyć na
oleju z każdej strony, na lekko rumiano, podlać rosołem i chwilę dusić pod przykryciem. Przełożyć do naczynia żaroodpornego.Ugotowaną
fasolkę wymieszać z pokrojonymi
pomidorkami, dodać
oregano. Warzywa przełożyć na kotlety, na wierzch dając pokrojony w kostkę
ser i zapiec w piekarniku. Wyjąć i posypać posiekaną
natką pietruszki. Smacznego :)