ßßß Cookit - przepis na Pysznie nadziane roladki schabowe panierowane w paluszkach

Pysznie nadziane roladki schabowe panierowane w paluszkach

nazwa

Wykonanie

Dzień dobry :) Witam Was serdecznie w niedzielę i zapraszam na pyszny obiadek. Roladki schabowe z dodatkiem sera i fasolki szparagowej panierowane w słonych paluszkach i maślance. Super smakują - są o wiele lepsze niż z bułką tartą :)
- 4 kotlety schabowe
- 4 plastry żółtego sera
- 10 g fasolki szparagowej- ugotowanej
- maślanka naturalna
- 50g słonych paluszków
- sól, pieprz
- olej do smażenia
Kotlety myjemy, osuszamy i cienko rozbijamy. Oprószamy je solą i pieprzem z każdej strony . Na każdy kawałek nakładamy plasterek sera i troszkę ugotowanej wcześniej fasolki. Zawijamy każdy kotlet w roladkę - można sobie pomóc wykałaczkami, maczamy w maślance a potem w rozbitych tłuczkiem do ziemniaków paluszkach. Smażymy na gorącym oleju z każdej strony na złoty kolor:)
Źródło:http://malpandom.blogspot.com/2013/04/pysznie-nadziane-roladki-schabowe.html