Dzień dobry :) Witam Was serdecznie w niedzielę i zapraszam na pyszny obiadek. Roladki schabowe z dodatkiem sera i fasolki szparagowej panierowane w słonych paluszkach i maślance. Super smakują - są o wiele lepsze niż z bułką tartą :)- 4 kotlety schabowe- 4 plastry żółtego sera- 10 g fasolki szparagowej- ugotowanej- maślanka naturalna- 50g słonych paluszków- sól, pieprz- olej do smażeniaKotlety myjemy, osuszamy i cienko rozbijamy. Oprószamy je solą i pieprzem z każdej strony . Na każdy kawałek nakładamy plasterek sera i troszkę ugotowanej wcześniej fasolki. Zawijamy każdy kotlet w roladkę - można sobie pomóc wykałaczkami, maczamy w maślance a potem w rozbitych tłuczkiem do ziemniaków paluszkach. Smażymy na gorącym oleju z każdej strony na złoty kolor:)