Ostatnio nakupiłam pieczarek, i teraz problem co z tym robić. Ale jak,to ja, zawsze coś wymyślę. Tym razem sosik z mięskiem.Składniki:360 g schabu bez kości500 g pieczarek300 g makaronu kokardki150 g śmietany 12 %1,5 łyżki mąki3 łyżki oleju1 cebula2 szklanki wodyPieczarki umyj i pokrój w plasterki,cebulę posiekaj.Mięso pokrój na kotlety,oprósz solą i 1/2 łyżki mąki. W rondlu rozgrzej olej i zarumień kotlety.Kotlety przełóż na talerz.Na tym samym oleju podsmaż cebulę z pieczarkami. Do pieczarek przełóż kotlety,zalej wodą i duś przez ok. 40 minut.Śmietanę wymieszaj z pozostałą mąką i zagęść sos.Makaron ugotuj al dente i podawaj z kotletami.