Wykonanie
Kruche i delikatne
mięso z kurczaka z sosem
marchewkowo-
pieczarkowym. Z tak prostych składników można wyczarować tak pyszny obiad.Zapraszam na
kurczakowy obiad!

1 podwójny
filet z kurczakaPrzyprawa do kurczaka1
marchewka5
pieczarekZalewa:0,5 szklanki
wody200 ml
śmietany 12%0,5 łyżeczki
soli0,5 łyżeczki
pieprzu0 , 5 łyżeczki cząbru0,5 łyżeczki
lubczyku0,5 łyżeczki ostrej
czerwonej papryki0,5 łyżeczki
natki pietruszki1 łyżeczka
mąki pszennej1 łyżka
keczupuFilet z piersi kurczaka myjemy, usuwamy błonki, przyprawiamy
przyprawą do kurczaka i umieszczamy w naczyniu żaroodpornym.
Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach.
Pieczarki kroimy w kostkę i siekamy w rozdrabniaczu.
Marchew mieszamy z
pieczarkami.
Wodę,
śmietanę oraz wszystkie
przyprawy dokładnie łączymy ze sobą. Dokładamy warzywa i zalewamy filet. Pieczemy pod przykryciem przez 60 minut w 200*C. Pod koniec możemy zdjąć folię i zapiec aby ładnie wierzch się zarumienił.