Delikatny i kremowy torcik z dodatkiem adwocata i słodkich brzoskwiń. W smaku rewelacyjny. Sprawdzi się na rodzinnych uroczystościach i świętach, jednakże dodatek alkoholu sprawia, że jest tylko dla dorosłych.Biszkopt:2 jajka50 g cukru10 g cukru waniliowego Delecta40 g mąki pszennej20 g mąki ziemniaczanej0,5 łyżeczki proszku do pieczenia DelectaKrem:400 g brzoskwiń z puszki ( w syropie)3 łyżki żelatyny + 1/3 szklanki wody500 g śmietany 36%1 łyżka cukru pudru200 ml adwocata50 g płatków migdałowychDekoracja:Kolorowe drażeBiszkopt:Mąkę pszenną oraz ziemniaczaną przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodajemy cukier, cukier waniliowy i pojedynczo żółtka. Całość miksujemy na średnich obrotach. Na końcu dodajemy mąki i delikatnie mieszamy łyżką (najlepiej drewnianą lub silikonową). Masę wylewamy na wyłożoną papierem tortownicę o średnicy 18 cm. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 160*C przez 25 minut. Po upieczeniu studzimy i kroimy na dwa blaty. Jeden umieszczamy w tortownicy.Krem:Brzoskwinie kroimy w drobną kosteczkę i dzielimy na dwie porcje. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku, odstawiamy do przestygnięcia. Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Żelatynę hartujemy z 2 łyżkami alkoholu, następnie łączymy z resztą adwocata. Delikatnie przelewamy do śmietanki i mieszamy. Masę dzielimy na dwie części. Biszkopt nasączamy syropem z brzoskwiń .Jedną cześć przelewamy do tortownicy, przykrywamy połową brzoskwiń. Następnie resztą masy śmietanowo - adwocatowej i resztą brzoskwiń. Drugi blat biszkopta kruszymy. Mieszamy z płatkami migdałowymi. Przykrywamy wierzch torcika. Dekorujemy kolorowymi drażami. Chłodzimy w lodówce przez co najmniej 12 godzin.