ßßß
Cookit - przepis na Gołąbki z serkiem topionym
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Gołąbki z serkiem topionym
Składniki
Kapusta biała
Mięso mielone
Jajko
Bułka tarta
Cebula
Sól
Pieprz
Papryka czerwona
Ser topiony
Śmietanka
Koncentrat pomidorowy
Mąka
Woda
Olej
Wykonanie
Kto z nas nie lubi gołąbków? Ja uwielbiam. Tym razem przygotowałam je z dodatkiem
serka topionego
. Po przekrojeniu
mięsa
wypływa z niego serowa lawa. Pyszne!Gołąbki podałam na talerzu od PORCELANA BOGUCICE
10 liści z
białej kapusty
500 g
mięsa mielonego
1
jajko
3 łyżki
bułki tartej
2
cebule
Sól
Pieprz
0,5 łyżeczki ostrej
czerwonej papryki
100 g
serka topionego
śmietankowego
3 łyżki
koncentratu pomidorowego
1 łyżka
mąki
500 ml
wody
Olej
do smażeniaLiście
kapusty
zalewamy
wodą
i gotujemy około 10 minut. Następnie odsączamy.
Mięso mielone
dokładnie wyrabiamy z pokrojoną w kosteczkę
cebulką
,
jajkiem
i
bułką tartą
. Doprawiamy
solą
,
pieprzem
i ostrą
czerwoną papryką
. Formujemy okrągłe gołąbki. W każdym robimy wgłębienie i wkładamy do środka kawałki
topionego serka
. Zlepiamy tak aby nic nie wypłynęło. Każdego gołąbka zawijamy w liść
kapusty
. Gotowe obsmażamy na rozgrzanej patelni na rumiano. Przekładamy je do garnka (dno wykładamy pozostałymi liśćmi
kapusty
). Na patelnię po smażeniu wlewamy
wodę
, dodajemy
mąkę
i
koncentrat pomidorowy
. Zagotowujemy. Sos przelewamy do
mięsa
. Opcjonalnie możemy doprawić
pieprzem
. Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem przez 30-40 minut.
Źródło:
http://violetowekucharzenie.blogspot.com/2015/09/goabki-z-serkiem-topionym.html
Przepisy powiązane
Sakiewki z mięsem
Sakiewki z mięsem
Sakiewki z mięsem
Sakiewki z mięsem
Sakiewki z mięsem
Składniki powiązane (0)