Wykonanie
Sezon na grillowane w pełni z czego bardzo się cieszę. jest to jedna z ulubionych form obróbki termicznej produktów.Potrawy przygotowane w ten sposób są zdrowe,dietetyczne,smakują wyjątkowo.

Tradycyjnie przygotowałam danie z jednym z moich ulubionych składników ze skrzydełkami,dołożyłam kilka składników i powstało pyszne danie. jednym z nich był,
olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega ponieważ jest bardzo zdrowy i jest moim przyjacielem w kuchni.

Skrzydełka wyszły genialne w smaku w połączeniu z dipem
owocowym to poezja smaku.Składniki :1opakowanie skrzydełek Nasz
kurczak1
pomarańcza1 puszka
ananasów w puszceMarynata miodowa:3 łyżki
miodu2 łyżkioleju rzepakowego1
cytryna6 łyżek
soku ananasowego1
pomarańczaszczypta
chilliotarta skórka z 1cytryny.3krążki
ananasa z puszki1sok z
pomarańczy1łyżeczka
cukru brązowego1sok z
limonkikardamonpieprz biały Kamis do smaku

Wykonanie: Marynata miodowa: Wyciśnięty
sok z cytryny i
pomarańczy wlewamy do miseczki, dodajemy pozostałe składniki marynaty i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku
solą i
pieprzem. Skrzydełka układamy na jednorazowej tacy do grilla i polewamy marynatą. Na rozgrzanym grillu stawiamy tacę ze skrzydełkami pieczemy, aż będą chrupiące (około 20 minut). W czasie pieczenia obracamy je i polewamy marynatą. Pod koniec grillowania na skrzydełkach układamy krążki
ananasa i grillujemy kilka minut.
Pomarańczę dokładnie myjemy następnie kroimy na cząstki grillujemy kilka min z każdej strony.

Dip
pomarańczowo-
ananasowy: Do wysokiego naczynia wkładamy 2 krążki
ananasa, dodajemy sok z
pomarańczy i
cukier. Wszystko dokładnie miksujemy blenderem, doprawiamy do smaku. Jeden krążek
ananasa kroimy w drobną kostkę i dodajemy do sosu. Skrzydełka podajemy z grillowanym
ananasem,
pomarańczą i dipem
pomarańczowo-
ananasowym.