Wykonanie
Pyszny sernik na zimno...w
sumie jak dla mnie nie przypomina sernika, tylko coś w stylu ptasiego mleczka...po prostu pycha...przepis od sąsiadki, ale zmodyfikowany przeze mnie..wyszło pysznie...polecam..1 kg
twarogu [ z wiaderka
waniliowy]6 łyżek
cukru pudrucukier waniliowy Delecta1 szkl.
śmietany 36 %100 ml
mleka4 łyżki
żelatynyduże opakowanie
herbatnikówpolewakuleczki zbożowe w
czekoladzie i w różowej skorupce Decorada Delectaposypka czekoladowaBlaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć warstwę
herbatników.
Twaróg wymieszać z
cukrami.
Śmietanę ubić na sztywno , stopniowo dodawać po łyżce do masy sernikowej i delikatnie wymieszać.
Żelatynę namoczyć i rozpuścić w ciepłym
mleku.Delikatnie wlewać do masy serowej i wymieszać, dodać posypkę
czekoladową i kuleczki w
czekoladzie i znów wymieszać.Masę wylać na
herbatniki.Na wierzch ułożyć
herbatniki, polać polewą , udekorować .Odstawić do stężenia do lodówki.