Wykonanie

Bajaderka to super pomysł na wykorzystanie ciasta np.które się nie uda , jest z zakalcem lub ciast zeschniętych..zazwyczaj po świętach, wtedy dużo ich się upiecze ..ok.80 dkg ciasta1 duże opakowanie
herbatników10 łyżek
mleka7-8 łyżek
cukrucukier wanilinowy Delecta2 łyżki
kakao4-5 łyżki
dżemu kwaskowatego
dżemu (u mnie
dżem z czarnej porzeczki]1/2 tabliczki
czekoladydowolne
bakaliepolewamaczek
mango,
truskawka Decorada DelectaBlaszkę wyłożyć papierem, ułożyć warstwę
herbatników. Ciasto i resztę
herbatników pokruszyć.
Mleko,
cukier,
cukier wanilinowy i
kakao ,
czekoladę podgrzać, mieszając, aż
cukier się rozpuści. Zdjąć z ognia i nieco przestudzić. Do pokruszonego ciasta dać pozostałe składniki, wlać masę
kakaową i dokładnie wymieszać. Na
herbatniki wyłożyć przygotowaną masę i wyrównać.Polać polewą i udekorować
maczkiem mango i
truskawkowym.Odstawić do lodówki na kilka godzin.



