Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Krokiety z
kapustą i ...
Ryba po grecku 2015 »Na
stole zawsze w dniu Wigilii .
Śledź z
cebulką skropiony
octem. Pyszny i najważniejszy tego dnia. Wszak jemy prawie tylko
ryby w różnej postaci.Składniki:
matias solony 6 płatów
cebula 3 szt
ocet do skropienia
cebulipieprz ziołowyolej do zakrycia
śledziaWykonanie:
Śledzia nie wymaczam, myje jedynie pod bieżącą
wodą i osuszam ręcznikiem papierowym. Kroje go drobno w kostkę.
Cebule obieram, kroje w kosteczkę, przekładam do miseczki,polewam
octem i mieszam. Do szklanej miseczki kładę
cebulę z
octem i na to
śledzia, posypuje go
pieprzem ziołowym, następna warstwa
śledzia i
cebuli.Polewam
olejem , dosyć sporo,tak aby dotarł na do i zakrył górę. Na wierzchu dekoruje marynowaną
papryką pokrojoną drobno.
Śledź jest bardzo smaczny.
środa, 23 grudnia 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter