Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilety z
karpia 1,2 kilogramów
sok z cytryny według uznania
pieczarki 300 gramów
pomarańcze 2 sztuk
masło 4 łyżek stołowych
bułka tarta 6 łyżek stołowych
wino białe wytrawne 1 szklaneklistki
melisy według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Opłukane, osuszone filety skropić
sokiem z cytryny, oprószyć
solą oraz
pieprzem i odstawić na 30 minut. Oczyszczone
pieczarki pokroić w plasterki. Wyszorowane, sparzone
pomarańcze pokroić w ósemki razem ze skórką.
Filety rybne ułożyć w płaskim naczyniu żaroodpornym wysmarowanym
masłem i obsypanym
bułką tartą.
Rybę posypać resztą
bułki tartej i obłożyć
pieczarkami oraz cząstkami
pomarańczy. Polać
winem i posypać wiórkami zimnego
masła. Zapiekać 40 minut w 180 stopniach. Gotowe danie udekorować listkami
melisy.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z RybWigiliaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: