Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegofilety z
karpia 1,2 kilogramów
pieczarki 300 gramów
pomarańcze 2 sztuk
wino białe wytrawne 1 szklanek
bułka tarta 6 łyżek stołowych
masło 4 łyżek stołowych
sok z cytryny według uznanialistki
melisy według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone filety skropić
sokiem z cytryny, oprószyć
solą oraz
pieprzem i odstawić na 30 minut.Oczyszczone
pieczarki pokroić na plasterki. Wyszorowane, sparzone
pomarańcze pokroić w ósemki.
Masłem wysmarować płaskie naczynie żaroodporne i posypać
bułką tartą. Ułożyć filety i posypać resztą
bułki tartej oraz obłożyć
pieczarkami. wokół ułożyć cząstki
pomarańczy. Polać
winem oraz posypać wiórkami
masła. Zapiekać 40 minut w 180 stopniach. Przed podaniem udekorować listkami
melisy.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z RybWigiliaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: