ßßß Cookit - przepis na Zapiekany karp z pieczarkami w pomarańczach

Zapiekany karp z pieczarkami w pomarańczach

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
filety z karpia 1,2 kilogramów
pieczarki 300 gramów
pomarańcze 2 sztuk
wino białe wytrawne 1 szklanek
bułka tarta 6 łyżek stołowych
masło 4 łyżek stołowych
sok z cytryny według uznania
listki melisy według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone filety skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą oraz pieprzem i odstawić na 30 minut.
Oczyszczone pieczarki pokroić na plasterki. Wyszorowane, sparzone pomarańcze pokroić w ósemki.
Masłem wysmarować płaskie naczynie żaroodporne i posypać bułką tartą. Ułożyć filety i posypać resztą bułki tartej oraz obłożyć pieczarkami. wokół ułożyć cząstki pomarańczy. Polać winem oraz posypać wiórkami masła. Zapiekać 40 minut w 180 stopniach. Przed podaniem udekorować listkami melisy.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Ryb
Wigilia
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12931/Zapiekany-karp-z-pieczarkami-w-pomaranczach