Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
Makaron penne (cienkie rurki)50 dekagramów
pomidory w puszce 1 puszka
wędzony łosoś 15 dekagramówsłodka
śmietana 200 mililitrów
cebula 1 sztuk
oliwa 3 łyżek stołowych
sól według uznaniaWykonanie:
Wodę lekko
posól i zagotuj. Wrzuć
makaron i ugotuj go na półtwardo, następnie odcedź.
Cebulę obierz i drobno posiekaj, następnie zarumień ją na uprzednio rozgrzanej patelni z dodatkiem
oliwy.
Mięsko łososia pokrój w kostkę i dodaj do
cebulki - duś, aż
łosoś zmieni kolor na jaśniejszy. Rozdrobnij
pomidory i dodaj na patelnię do reszty składników. Gdy "sos" zgęstnieje dodaj
śmietanę i wymieszaj. Zdejmij patelnię z ognia. Następnie - podam trzy opcje podania do wyboru:1. Na patelnię, która została zdjęta dodać
makaron i wszystko wymieszać. Podawać na patelni ułożonej na desce lub kratce.2. Do dużej miski wsyp wcześniej ugotowany
makaron i dodaj wszystko z patelni, następnie wymieszaj.3. Jeżeli podajesz na talerzach: Umieść porcję
makaronu i chochelką nakładaj sos z dodatkami z patelni.Teraz zakończenie dla wszystkich opcji: Doprawić
solą. Można podawać z
białym winem.Autor: amr5Zobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia StaropolskaPotrawy z
MakaronemPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: