ßßß Cookit - przepis na Fettuccine z wątróbką i sosem śmietanowym. / Fettuccine with chicken liver and cream sauce.

Fettuccine z wątróbką i sosem śmietanowym. / Fettuccine with chicken liver and cream sauce.

nazwa

Wykonanie

Ostatnio zastanawiałam się w jaki inny sposób mogłabym przygotować wątróbkę poza klasyczna z cebulka (klik) czy w sosie z koperkiem (klik)... Padło na taką z makaronem i sosem śmietanowym.
Wyszło pysznie ! I jest jak zawsze prosto i szybko - to co lubimy :D
Recently I was wondering in what other way I might prepare liver aside classical with onions or in dill sauce ... I've chosen with pasta and cream sauce.
Is delicious! And, as always, simply and quick - it's what we like :D
Składniki :
* 200 g makaronu fettuccine,
* 2 łyżki oliwy,
* 1 cebula, posiekanej w kosteczkę,
* 350 g wątróbki drobiowej, pokrojonej w kawałki,
* 100 ml śmietany,
* 2 łyżki posiekanego koperku,
* sól, pieprz,
Ingredients :
* 200 g fettuccine,
* 2 tbsp oil,
* 1 onion, chopped into cubes,
* 350 g chicken liver, cut into pieces,
* 100 ml cream,
* 2 tbsp chopped dill,
* salt, pepper,
Przygotowanie :
Makaron ugotuj wg. instrukcji z opakowania. Odcedź.
W między czasie na dużej patelni rozgrzej oliwę, zeszklij cebulę.
Dodaj wątróbkę i smaż przez około 3 minuty, zalej śmietaną, zagotuj.
Dodaj ugotowany makaron i koperek.
Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Podawaj. :)
Preparation:
Cook pasta according to the package. Drain.
Meantime heat oil in a large skille, saute onion .
Add liver and cook for about 3 minutes, pour cream and bring to boil.
Add cooked pasta and dill.
Season to taste with salt and pepper.
Serve. :)
Źródło:http://www.jusiagotuje.pl/2014/03/fettuccine-z-watrobka-i-sosem.html