Wykonanie
Ostatnio zastanawiałam się w jaki inny sposób mogłabym przygotować
wątróbkę poza klasyczna z
cebulka (klik) czy w sosie z
koperkiem (klik)... Padło na taką z
makaronem i sosem
śmietanowym.Wyszło pysznie ! I jest jak zawsze prosto i szybko - to co lubimy :DRecently I was wondering in what other way I might prepare liver aside classical with onions or in dill sauce ... I've chosen with pasta and cream sauce.Is delicious! And, as always, simply and quick - it's what we like :D
Składniki :* 200 g
makaronu fettuccine,* 2 łyżki
oliwy,* 1
cebula, posiekanej w kosteczkę,* 350 g
wątróbki drobiowej, pokrojonej w kawałki,* 100 ml
śmietany,* 2 łyżki posiekanego
koperku,*
sól,
pieprz,Ingredients :* 200 g fettuccine,* 2 tbsp oil,* 1 onion, chopped into cubes,* 350 g chicken liver, cut into pieces,* 100 ml cream,* 2 tbsp chopped dill,* salt, pepper,
Przygotowanie :
Makaron ugotuj wg. instrukcji z opakowania. Odcedź.W
między czasie na dużej patelni rozgrzej
oliwę, zeszklij
cebulę.Dodaj
wątróbkę i smaż przez około 3 minuty, zalej
śmietaną, zagotuj.Dodaj ugotowany
makaron i
koperek.Przypraw do smaku
solą i
pieprzem.Podawaj. :)Preparation:Cook pasta according to the package. Drain.Meantime heat oil in a large skille, saute onion .Add liver and cook for about 3 minutes,
pour cream and bring to boil.Add cooked pasta and dill.Season to taste with salt and pepper.
Serve. :)