ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegosałata krucha 1 sztukmelon Charentais 0,5 sztukmelon żółty Galia 1 sztukfigi świeże 4 sztukszynka parmeńska 8 plastrypieprz zielony marynowany 2 łyżek stołowycholiwa 4 łyżek stołowychlimetka 1 sztukparmezan 60 gramówWykonanie:Oczyszczone, osączone listki sałaty porwać na mniejsze kawałki. Rozciąć umyte melony i łyżeczką usunąć gniazda nasienne, a miąższ pokroić na mniejsze kawałki. Umyte figi pokroić na ćwiartki. Na 4 talerzach ułożyć sałatę i owoce. Na nich umieścić wywinięte w fantazyjne róże plasterki szynki i posypać osączonym marynowanym pieprzem. Skropić sałatkę sokiem z limetki oraz oliwą. Posypać startym parmezanem. Lekko ochłodzić (20minut) i podawać.Uwagi:Pieprz marynowany można zastąpić kaparami. Można też dodać kilka pokrojonych truskawek.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: