Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
sałata krucha 1 sztuk
melon Charentais 0,5 sztuk
melon żółty Galia 1 sztuk
figi świeże 4 sztuk
szynka parmeńska 8 plastry
pieprz zielony marynowany 2 łyżek stołowych
oliwa 4 łyżek stołowychlimetka 1 sztuk
parmezan 60 gramówWykonanie:Oczyszczone, osączone listki
sałaty porwać na mniejsze kawałki. Rozciąć umyte
melony i łyżeczką usunąć gniazda nasienne, a miąższ pokroić na mniejsze kawałki. Umyte
figi pokroić na ćwiartki. Na 4 talerzach ułożyć
sałatę i
owoce. Na nich umieścić wywinięte w fantazyjne róże plasterki
szynki i posypać osączonym marynowanym
pieprzem. Skropić
sałatkę sokiem z limetki oraz
oliwą. Posypać startym
parmezanem. Lekko ochłodzić (20minut) i podawać.Uwagi:
Pieprz marynowany można zastąpić
kaparami. Można też dodać kilka pokrojonych
truskawek.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: