Składniki200 g mąki100 g wiórków kokosowych1 łyżeczka proszku do pieczenia200 g cukru300 ml mleka kokosowego1 i 1/2 łyżki kakaopolewa: 50 g czekolady mlecznej + 3 łyżki mleka kokosowegoPrzygotowanieDo miski wsypać mąkę, dodać wiórki kokosowe, proszek do pieczenia i cukier, wymieszać. Mleko kokosowe trochę podgrzać aby się rozpuściło i odmierzyć potrzebną ilość, dodać do suchych składników i wymieszać łyżką.Dno małej tortownicy o średnicy ok. 17 - 18 cm wyłożyć papierem do pieczenia, zapiąć obręcz wypuszczając papier na zewnątrz. Wlać 2/3 ciasta. Do pozostałej masy dodać kakao i wymieszać, wyłożyć łyżką, punktowo na masę białą, patyczkiem zrobić 2 - 3 ósemki w cieście.Wstawić do piekarnika i piec przez 45 minut w 180 stopniach C, do suchego patyczka. Ciasto pieczone w większej tortownicy powinno być gotowe wcześniej.Polewa : czekoladę roztopić razem z mlekiem kokosowym i polać po cieście.