Zupa ma piękny kolor, ciekawy smak i bardzo dobrze komponuje się z zapiekaną bagietką. Gorąco polecam.Zupa krem z pieczonej paprykiSkładniki3 duże papryki1 paprykachili (może być w proszku)1 czerwona cebula2 ząbki czosnku3/4 litra bulionu100 ml śmietanki 12%sólpieprzbazyliaSposób przygotowaniaKrok 1Papryki upiec posmarowane oliwą i posypane solą. (20-30min w 200'C)Krok 2Włożyć gorącą paprykę do woreczka foliowego i ostudzić. Obrać ze skórki.Krok 3Cebulę i czosnek usmażyć.Krok 4Wszystkie warzywa wrzucić do gorącego bulionu i gotować kilka minut.Krok 5Zmiksować blenderem i doprawić.Krok 6Nałożyć na talerz i zrobić śmietanową wyspę.