ßßß
Soczyste kotlety z piersi z kurczaka, obtoczone w sezamie, który nadaje im ciekawego smaku. Miła odmiana dla typowych schabowych.Składniki1 podwójna pierś z kurczaka1 małe opakowanie sezamu2 łyżki mąkisól, pieprz (do smaku)oliwa i masło (do smażenia)Sposób przygotowaniaKrok 1Pierś z kurczaka dzielimy na kotlety i rozbijamy na cienko. Solimy i pieprzymy z obu stron. Na patelni rozgrzewamy oliwę i masło. Kotlety maczamy najpierw w mące, potem w roztrzepanym jajku, a na końcu w sezamie. Smażymy na złoto z obu stron.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 8.3/ 10 (3 votes cast)Filety z kurczaka w sezamie, 8.3 out of 10 based on 3 ratingsPodobne wpisyFilety z kurczaka w sosie cytrynowymSzaszłyki z suszonymi owocami i dipem sezamowymPierś z kurczaka ze słodkim sosem chilliSzaszłyki z sezamemMarchewka glazurowana