ßßß Cookit - przepis na Pieczarki faszerowane mięsem mielonym

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym

nazwa

Wykonanie

Składniki
500 gram mięsa mielonego wieprzowego
ok 20 niedużych pieczarek
1 średnia cebula
1 sucha bułka
bułka tarta
sól, pieprz czarny mielony, pieprz ziołowy,
tymianek, mielona słodka papryka
Sposób przygotowania
Krok 1
Pieczarki umyć i obrać, wykroić korzonki (nie wyrzucać - przydadzą się później;)).
Krok 2
Cebulkę pokroić w drobną kostkę, wrzucić do miski z mięsem. Wbić dwa jajka, dodać namoczoną bułkę. Wsypać przyprawy: sól, pieprz, tymianek, słodką paprykę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Krok 3
Pieczarki napełniać mięsem 'z górką', tak żeby powstały kulki.
Każdą kulkę obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Układać w nasmarowanym tłuszczem naczyniu/blasze obok siebie. Korzonki pieczarek pokroić w plasterki i posypać nimi nafaszerowane pieczarki.
Krok 4
Piec bez przykrycia przez ok. godzinę w 180 st. C.
Podawać z ziemniaczkami. :)
Źródło:http://coolinarnie.pl/2013/12/11372/pieczarki-faszerowane-miesem-mielonym