Jedliście śledzie z cytryną? Bo ja nie. A chętnie się im przyjrzę bliżej. Nadesłała Katarzyna Szatkowska.Składniki5 filetów śledziowych1 duża cebula1 cytrynaolej rzepakowyzalewa1,5 szkl wody1/4 szkl octu2,5 łyżki cukru1/2 łyżeczki soliSposób przygotowaniaKrok 1Śledzie umieść na 3h w zalewie powstałej z połączenia wymienionych wyżej składników. Cebulę pokrój w pióra i przelej wrzątkiem na sitku. Cytrynę pokrój w plastry. Filety śledziowe po wymoczeniu również pokrój, na ok. 2 cm kawałki. Układaj na przemian śledzie, cebulę i cytrynę w słoiku, zalewając składniki olejem, tak by były dokładnie przykryte.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 9.0/ 10 (2 votes cast)Śledzie w oleju z cytryną - danie konkursowe, 9.0 out of 10 based on 2 ratingsPodobne wpisyHummusŚledzie po grecku – danie konkursoweŚledzie w śmietanie z krylkami po borowiacku – danie konkursoweDomowy paprykarz szczeciński – danie konkursoweMurzynek na śmietanie