ßßß
Pomysł na prostą, ale bardzo smaczną przekąskę, którą można zrobić w kilka minut. Zamiast rukoli i gruszek sprawdzą się też pikantne kiełki np. rzodkiewki. Pomysł na śliwki pochodzi od Joli:)Składnikiopakowanie suszonych śliwekkilkanaście plasterków wędzonego boczkugarść rukolikrem na bazie octu balsamicznego (Lidl)kilka cząstek gruszkiSposób przygotowaniaKrok 1Boczek pokroić na jak najcieńsze plasterki, dzięki temu nie będzie się rozwijał.Krok 2Każdą śliwkę owinąć kawałkiem boczku i zapiec w piekarniku, w temperaturze 250' przez kilka minut, aż boczek stanie się chrupiący.Krok 3Rukolę rozłożyć na talerzyku i ułożyć na niej ciepłe (ale nie gorące) śliwki w boczku i kawałki kwaśnej gruszki. Polać kremem balsamicznym.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (4 votes cast)Zboczone śliwki, 10.0 out of 10 based on 4 ratingsPodobne wpisyDomowy smalec z jabłkiem i cebuląQuiche z porem i boczkiemSzaszłyki z polędwiczki w sosie z suszonych śliwekFasolka po bretońskuMisiowe bułeczki ze śliwką