Wykonanie
HomeSŁODKOŚCIorzechowiec z gotowanym sernikiem kajmakowym

Polecam przepis na orzechowiec z sernikiem kajmakowym..Niesamowity smak..serdecznie polecam..Produkty:CIASTO
ORZECHOWE:4
białekszczypta
soli2
jajka3/4 szklanki
cukru250g
orzechów włoskich1/2 szklanki
mąki pszennej1 łyżeczka
proszku do pieczeniaSERNIK GOTOWANY:1 kg
twarogu zmielonego1/2 szklanki
cukru400g kajmaku200g
masła3
jajka3 łyżki
mąki ziemniaczanejkakao do oprószeniaWykonanieZmielone
orzechy mieszamy z
mąką pszenną i
proszkiem do pieczenia. Oddzielamy
białka od
żółtek i
białka ze szczyptą
soli ubijamy mikserem. Jak piana zacznie sztywnieć zwiększamy obroty miksera i dodajemy porcjami
cukier. Kiedy
cukier się rozpuści dodajemy po jednym
żółtku. Na końcu wsypujemy
orzechy z
mąką. Za pomocą szpatułki mieszamy delikatnie masę, której będzie dość dużo. Wylać do formy (23×33) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 170*C przez ok 35 minut ..
Jajka roztrzepujemy z
mąką dodajemy trochę
twarogu, by mieszanka nie była za bardzo gęsta. Do garnka wkładamy
masło i rozpuszczamy z
cukrem oraz
kajmakiem. Wkładamy zmielony
twaróg i często mieszamy zagotowujemy. Łączymy z mieszanką jajeczną aż masa zagotuje sie ciągle mieszając . Gorącą masą przekładamy na ciasto
orzechowe.Oprószyć
kakao lub polać
polewą czekoladową.."Niebo w gębie " jak mówiła moja mamaPowiązany przepis:placek
makowo-
kokosowykarp w galarecie smażonyWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
