ßßß

daktylowo-kokosowa owsianka z migdałami podana z plantanami smażonymi na oleju kokosowymdates-coconut oatmeal with almonds served with fried plaintains with coconut oilSkładniki:5-6 łyżek płatków owsianych
1/2 szklanki ryżowego mleka kokosowego1/2 szklanki wody4 świeże daktyle (wypestkować!)1/2 łyżeczki cynamonuśredni, dojrzały (żółty) plantanłyżeczka oleju kokosowegogarść migdałówPłatki owsiane wraz z cynamonem i pokrojonymi daktylami zalać mlekiem oraz wodą i odstawić na jakiś czas np. 2-3 godziny do lodówki. Następnie ugotować i w tym samym czasie podsmażać na oleju kokosowym pokrojone w plastry plantany. Podawać je razem z ugotowaną owsianką oraz posiekanymi migdałami. Smacznego!Już pierwsze kolędowanie za mną, dosyć wcześnie, prawda? Jednak nie przeszkadza mi to, bo wiem, że na uczelni wszystko dzieję się nieco szybciej, aby każdy kto wyjeżdża na święta miał możliwość zasmakować trochę tego klimatu właśnie jeszcze na studiach. Jutro zaś świąteczny koncertW każdym razie, tęskno już za domem, jeszcze trochę…Tęsknota. Dzięki niej wiesz jak bardzo zależy Ci na drugiej osobie. cytaty.plUdanego dnia!