Wykonanie
Stęskniłam się za owsianką. Znowu długo jej u mnie nie było, a ja zawsze z przyjemnością do niej wracam. Klasyka o poranku to coś, co lubię. Gęsta,
cynamonowo-kokosowa owsianka, podana ze smażonymi na
oleju kokosowym plasterkami
jabłka - aromatycznie, rozgrzewająco, niezwykle smacznie! Wszystkie smaki idealnie się ze sobą komponują, tworząc delikatną, pyszną, a do tego bardzo zdrową całość.
Przepis (jedna porcja):5 łyżek
płatków owsianych1 łyżka złotego mielonego lnu1szkl
wody kokosowejszczypta
cynamonu1/2 (słodkiego)
jabłka1 łyżka
oleju kokosowegoPłatki owsiane, len i
cynamon wsypać do rondelka, zalać
wodą kokosową, postawić na ogniu. Zagotować. Trzymać na małym ogniu, aż
płatki wsiąkną
wodę kokosową i zgęstnieją. W tym czasie
jabłko umyć, wydrążyć gniazdo, pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać
olej kokosowy, wrzucić pokrojone
jabłko, podsmażać przez kilka minut. Gotową owsiankę przełożyć do miseczki, na wierzch wyłożyć podsmażone
jabłka. Podawać.