Wykonanie
Pin It

Jak tylko pojawiają się w sklepach
bakłażany w rozsądnych cenach, od razu u mnie na patelni pojawia się to danie, które uwielbiam ! Wprawdzie do dietetycznych ono nie należy, bo
bakłażan bardzo chłonie tłuszcz, ale raz się żyje :-)Składniki:1
bakłażan150 g
fety1-2
pomidorylistki
bazyliisól,
pieprzparę kropel
oliwy z oliwek EV1
jajkobułka tarta do panierowania
olej do smażeniaWykonanie:
Bakłażana kroimy w plastry, następnie obtaczamy dokładnie w rozmąconym
jajku, a
potem w
tartej bułce. Smażymy na średnim ogniu na gorącym
oleju z obydwu stron, do momentu aż warzywo będzie miękkie.
Bakłażana przekładamy na talerz, solimy i
pieprzymy. Kładziemy na niego plaster
fety i plaster
pomidora, posypujemy
bazylią i skrapiamy odrobiną
oliwy z oliwek.