Dzisiaj na blogu szybka pasta z białego sera z dodatkiem koncentratu pomidorowego. Przepis ten dostałam od mojej przyjaciółki wiele lat temu. Za pierwszym razem kiedy spróbowałam tej pasty nie potrafiłam odgadnąć tak do końca jej składników... W błąd wprowadziła mnie nieco jego nazwa: bryndza. Bryndza zawsze kojarzyła mi się z zupełnie innymi smakami. Ale nazwa nazwą, a serek zagościł na stałe w naszym domowym menu, oczywiście pod nazwa bryndza :-).A, nawiasem mówiąc, to przy okazji muszę się dopytać przyjaciółki skąd się wzięła u niej w domu taka nazwa.Składniki:500 g białego sera półtłustego4 łyżeczki koncentratu pomidorowego3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego3 łyżki majonezu1 mała cebula1/2 łyżeczki suszonego czosnkusólpieprzWykonanie:Cebulę drobniutko siekamy. W misce rozgniatamy widelcem biały ser z jogurtem i majonezem, dodajemy pozostałe składniki. Wszystko dokładnie mieszamy.