Wykonanie
Pin It
Dziś zapraszam Was na
ziemniaki pieczone w multicookerze. Jeśli natomiast nie posiadacie tego urządzenia w swojej kuchni,
ziemniaki również możecie przyrządzić w piekarniku. Trzeba tylko nieco wydłużyć czas pieczenia i przemieszać
ziemniaki, aby równomiernie się upiekły i nie przypaliły. Będą idealnym dodatkiem do każdego rodzaju
mięsa. Ja bardzo też lubię je jeść same.
Czas przygotowania: 40 minutSkładniki:1000 g małych
ziemniaków (najlepiej wybrać takie do pieczenia)5 ząbków
czosnku1
czerwona cebulagruba
sól morskaoliwa z oliwek EVsuszony
tymianeksuszony
rozmarynWykonanie:Wybieramy
ziemniaki o takiej samej wielkości o średnicy mniej więcej 4 centymetrów. Jeśli są większe kroimy je na pół. Wkładamy do garnka z gotującą się
wodą i gotujemy przez 10 minut.
Ziemniaki dokładnie odcedzamy i wrzucamy do miski multicookera.
Cebulę obieramy i kroimy w grube piórka, ząbki
czosnku miażdżymy (nie obieramy) nożem i wraz z
cebulą,
oliwą i
przyprawami dorzucamy do
ziemniaków. Wszystko dokładnie mieszamy. Urządzenie włączamy na program "pieczenie" na 20 minut.