ßßß
Dziś zapraszam Was na ziemniaki pieczone w multicookerze. Jeśli natomiast nie posiadacie tego urządzenia w swojej kuchni, ziemniaki również możecie przyrządzić w piekarniku. Trzeba tylko nieco wydłużyć czas pieczenia i przemieszać ziemniaki, aby równomiernie się upiekły i nie przypaliły. Będą idealnym dodatkiem do każdego rodzaju mięsa. Ja bardzo też lubię je jeść same.
Czas przygotowania: 40 minutSkładniki:1000 g małych ziemniaków (najlepiej wybrać takie do pieczenia)5 ząbków czosnku1 czerwona cebulagruba sól morskaoliwa z oliwek EVsuszony tymianeksuszony rozmarynWykonanie:Wybieramy ziemniaki o takiej samej wielkości o średnicy mniej więcej 4 centymetrów. Jeśli są większe kroimy je na pół. Wkładamy do garnka z gotującą się wodą i gotujemy przez 10 minut. Ziemniaki dokładnie odcedzamy i wrzucamy do miski multicookera.Cebulę obieramy i kroimy w grube piórka, ząbki czosnku miażdżymy (nie obieramy) nożem i wraz z cebulą, oliwą i przyprawami dorzucamy do ziemniaków. Wszystko dokładnie mieszamy. Urządzenie włączamy na program "pieczenie" na 20 minut.