ßßß
500 g skrzydełka z kurczakasól, papryka ostra, pieprz cayenne, słodka paprykamąka do panierowaniaolej do smażeniaciasto :jajkopół łyżeczki solipół łyżeczki pieprzu cayennepół lub 3/4 szklanki mąki1/3 szklanki mlekaSkrzydełka przekroić w kostkach na 3 części, najcieńsza nie będzie potrzebna.Mięso obtoczyć w przyprawach, dobrze je nimi natrzeć i zostawić na min. godzinę.Przygotować gęste ciasto naleśnikowe ze zmiksowanego jajka z solą, pieprzem, mąką i mlekiem.Do miski wsypać mąkę, a olej rozgrzać w głębokim garnku.Mięso obtaczać w cieście naleśnikowym z każdej strony, a następnie wrzucać do miski z mąką i ponownie obtaczać.Mięso wrzucać na rozgrzany ( nie za mocno, bo się przypalą) i smażyć przez około 6 minut na rumiano.