ßßß
SKŁADNIKI:szpinak mrożony 400 gser żółty tarty 150 gszynka dowolna 100 gciasto kruche 1 opakowanieśmietana do zup i sosów 100 mlmasło 1 łyżkasól pieprz do smakuczosnek 2 ząbkiser grana padano 2 łyżki – ale można pominąćmajonez 2 łyżkiketchup 2 łyżkibułka tarta do posypania formyPRZYGOTOWANIE:Piekarnik rozgrzać do temp 180 stopni. Szpinak- ja użyłam mrożonego, przełożyć do rondla, podgrzewać aż do całkowitego rozmrożenie. Po tym czasie dodać łyżkę masła, szczyptę soli , pieprzu oraz dwa ząbki przeciśniętego przez praskę czosnku. Zamieszać. Na końcu dodać ser grana padano. (można pominąć lub zastąpić innym serem). Blaszkę na której będziemy piec, posmarować tłuszczem i wysypać odrobiną bułki tartej. Rozłożyć ciasto. Podpiec 3 minuty . Następnie wyciągnąć, wyłożyć szpinak , odrobinę sera żółtego i kawałki pokrojonej szynki. Piec 15 minut. Wyciągnąć z piekarnika , posypać pozostałym serem i zapiekać do jego rozpuszczenia ok 2 minuty wystarczą. Podawać z sosem majonezowo-ketchupowym. Smacznego:)zapraszam na konkurs, w którym do wygrania fartuszek Cookie