Pyyszne :) Nie mogłam przestać jeść :)Składniki250 g mięsa mielonego1 jajko50 g sera fetakawałek pora (ok. 10 cm)1 kromka czerstwego chleba3-4 ząbki czosnku2 średnie cebule1/2 czerwonej papryki1 sos pieczeniowy ciemnysól, pieprzprzyprawa do mięsa mielonegomaka krupczatka do obtoczeniaSposób przygotowaniaChleb namoczyć. Pora przekroić wzdłuż na cztery, a potem pokroić w plasterki. Fetę pokroić w kostkę. Do mięsa dodać jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, odciśnięty chleb, pokrojonego pora i fetę oraz przyprawy. Dokładnie wymieszać.Masę mięsną uformować w dowolne kształty. Obtoczyć w mące krupczatce i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na odrobinie tłuszczu. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę. Smażyć 5 minut.Sos pieczeniowy rozmieszać w szklance wody. Wlać do cebuli. Mieszać do zgęstnienia. Usmażone pulpeciki przełożyć do sosu. Dusić 10-15 minut.U mnie z kluskami śląskimi i surówką z pora :)Darmowy Hosting CBA.PL