Ostrobok to pyszna ryba, która poza grubym kręgosłupem nie posiada żadnych ości :)Składniki1 ostrobok 35-40 dkg2 pomidory1/2 żółtej papryki1/2 małej cukinii1 cebula2 ząbki czosnkukilka oliweksól, pieprzprzyprawa do rybcytrynaSposób przygotowaniaRybę skropić sokiem z cytryny, obsypać przyprawą do ryb, solą i pieprzem. Wstawić do lodówki. Cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę i zeszklić na golącym oleju. Dodać pokrojone w kostkę pomidory i paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek i startą na grubym oczku cukinię. Doprawić.Podsmażyć kilka minut, włożyć na patelnię rybę i przykryć. Po 10 minutach rybę przekręcić. Sos co jakiś czas mieszać, żeby się nie przypalił. Po kolejnych 10 minutach sos przełożyć na talerz, na sosie ułożyć rybę. Smacznego :)Darmowy Hosting CBA.PL