Wykonanie
            Składniki9 płatów 
makaronu do lazanii0,4 kg 
sera żółtego0,5 kg zmielonej 
łopatki wieprzowej4 duże 
marchewki1 
pietruszka1/4 dużego 
selerasłoiczek 
przecieru pomidorowego0,3 kg 
pieczarekSposób przygotowaniaWarzywa zetrzeć na tarce o grubym oczku i udusić z dodatkiem łyżki 
masła i pół szklanki 
wody. Dodać 
mięso i dusić do jego miękkości (ok 20-30 minut). Dodać przecier i 
przyprawy: 
sól, 
pieprz, 
zioła prowansalskie, 
chili, 
słodką paprykę.
Pieczarki pokroić na grubsze plasterki i przyrumienić na rozgrzanym tłuszczu. 
Ser zetrzeć na tarce.Dno naczynia do zapiekania posmarować 
oliwą i cienką warstwą sosu. Na to 
makaron, sos i 
ser żółty, 
potem znowu 
makaron, sos, 
makaron, reszta sosu, 
pieczarki i 
ser żółty. Posypać po wierzchu 
papryką i 
ziołami.Zapiekać około 30 minut w piekarniku o temperaturze 180-200 stopni. Podawać z 
czerwonym winem i ... czerwoną różą :) SmacznegoŁączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL
