Nie ma to jak danie aromatyzowane świeżymi ziołami :)Składniki30 dkg szynki wieprzowej1/2 średniego pora1 słoik krojonych pomidorów1/2 szklanki mrożonego groszku1 papryczka chilikilka gałązek świeżego lubczykupieprz1 kostka mięsnaolej do smażeniaSposób przygotowaniaMięso pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Podlać wodą, tak żeby przykryła mięso. Dodać kostkę. Dusić do miękkości mięsa.Kiedy mięso będzie prawie miękkie dodać pomidory,i pokrojonego w półplasterki pora, groszek i posiekana papryczkę chili. Podsmażyć do zagęszczenia sosu.Pod koniec smażenia doprawić pieprzem i dodać posiekany lubczyk.Podawać z czym kto lubi, u mnie z makaronem wstążki :)Darmowy Hosting CBA.PL