Wykonanie
FacebookGoogle+InstagramWspolpraca

Składniki:Ciasto:
Jajka- 2 sztuki
Mąka- 1 ½ szklanki
Kakao- 1 łyżka
Cukier brązowy- ½ szklanki
Olejek waniliowy- łyżeczka
Mleko- 2 łyżki
Proszek do pieczenia- 2 ½ łyżeczki
Olej- 1/3 szklankiKrem:
Serek mascarpone- 1 opakowanie
Mleko z tubki słodzone, zageszczone o smaku naturalnym- 1 tubka
Kakao- do posypania
Żelatyna- 1 łyżeczkaPrzepis :
Mąkę wymieszać z
proszkiem do pieczenia,
kakao oraz
cukrem. Następnie dodać
jaja,
olejek waniliowy oraz
mleko. Wszystko zmiksować.Nakładać do foremek na babeczki po 2 łyżeczki ciasta. Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni celsjusza przez 20 minut
Serek mascarpone zmiksować z
mlekiem z tubki, dodać
żelatynę rozpuszczoną w 3 łyżkach
wody- zmiksować.Gdy babeczki przestygną należy je udekorować kremem za pomocą szprycy i posypać
kakao.Ilość porcji- 12 sztukJedna babeczka dostarcza:B-4 ,9g T- 16,9g W- 28g E- 280 kcal WW- 3

LegendaB -
białkoT - tłuszczeW - węglowodanyE - energiaWW - Wymiennik węglowodanowyŁączna liczba wyświetleńPartnerstwoO mnieMarzena

D ietetyczka starająca się przygotowywać potrawy zgodnie z zasadami zdrowego żywienia, smakosz słodkich wypieków, lubiący spędzać czas odkrywając nowe smaki.W mojej kuchni można poczuć zarówno zapachy potraw dietetycznych jak i niedietetycznych.Chciałabym się z Państwem dzielić pomysłami na zdrowe i smaczne potrawy oraz udowodnić, że prawidłowe odżywianie może być proste i przyjemne.Od jakiegoś czasu na blogu nie znajdziecie
cukru i białej
mąki, które na stałe wyeliminowałam ze swojej kuchni/diety ;)Mam nadzieję, że każdy znajdzie tu coś dla siebie.Kontakt:E-mail:
[email protected]