ßßß Cookit - przepis na Kolorowa szparagowa

Kolorowa szparagowa

nazwa

Wykonanie

Kto powiedział, że fasolka zawsze musi być z bułką tartą ? Mój pomysł na fasolkę to ‚Kolorowa szparagowa’
Składniki:
fasolka szparagowa ( u mnie było to niecałe pół kg )
– 1 duży pomidor ( mniejsze 2 )
szczypior ( można oczywiście zamienić pietruszką, lub inną zieleniną )
– 1 papryka
– 1 cebula
sól, pieprz
Przygotowanie:
* Fasolkę gotujemy około 20 minut w wodzie ze szczyptą soli i cukru, studzimy i kroimy na 3 części, a mniejsze na pół.
* Pomidory kroimy w dużą kostkę, lub ćwiartki, paprykę w paski, szczypior siekamy drobno.
* Cebulę pokrojoną w kostkę wrzucamy na patelnię z odrobiną oleju, bądź oliwy a kiedy nabierze ładnego złotego koloru, dodajemy do niej fasolkę, paprykę i pomidory.
* Przyprawiamy solą, pieprzem i chwilę wszystko razem smażymy.
* Gotowe, już na talerzu, posypujemy świeżym szczypiorkiem.
Podawać możemy oczywiście w takiej wersji, lub polane dowolnym sosem. U mnie występuje to z lekkim sosem czosnkowym, na który przepis znajdziecie TUTAJ .
Kategorie:
Źródło:http://www.niepieprz.pl/kolorowa-szparagowa