ßßß
Cookit - przepis na Jajka faszerowane z wołowiną i kolendrą – Wielkanoc 2015
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Jajka faszerowane z wołowiną i kolendrą – Wielkanoc 2015
Składniki
Jajko
Majonez
Wołowina
Sos sojowy
Kolendra
Szczypiorek
Sól
Pieprz
Wykonanie
Czwarty pomysł na
jajka
faszerowane to zwrot w kierunku wszystkich, którzy lubią kuchnię azjatycką.
Wołowina
smażona z dodatkiem
sosu sojowego
i
miodu
świetnie pasuje do
kolendry
i
żółtek
utartych z
majonezem
. To chyba najlepsze
jajka
faszerowane, jakie zrobiłam w tym roku.1
jajko
na twardo1 łyżeczka
majonezu
1 plaster
wołowiny
smażonej w
sosie sojowym
i miodzie1 łyżeczka świeżej
kolendry
szczypiorek
sól
,
pieprz
Wołowinę
kroimy w drobne kawałki.
Jajko
na twardo kroimy na pół. Wyjmujemy delikatnie
żółtko
i wrzucamy do małej miseczki. Dodajemy
sól
,
pieprz
oraz
majonez
i ucieramy do połączenia składników. Następnie dodajemy
wołowinę
i posiekaną
kolendrę
, ponownie mieszamy. Masę nakładamy na
białka jajek
i ozdabiamy
szczypiorkiem
.
Źródło:
http://www.kuchniokracja.hanami.pl/index.php/jajka-faszerowane-z-wolowina-i-kolendra-wielkanoc-2015
Przepisy powiązane
Pasta jajeczna
Pasta jajeczna.
Pasta jajeczna
Pasta jajeczna
Tradycyjna pasta jajeczna
Składniki powiązane (0)