ßßß
Cookit - przepis na Gen gwio warn gai – zielone curry z kurczakiem i małymi kolbami kukurydzy
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Gen gwio warn gai – zielone curry z kurczakiem i małymi kolbami kukurydzy
Składniki
Mleczko kokosowe
Śmietana
Piersi z kurczaka
Sos rybny
Chili
Kukurydza kolby
Curry
Wykonanie
Zielone
curry
to jedno z najpopularniejszych
tajskich
dań. Występuje ono w wielu wersjach, oto moja propozycja.Przepis na gen gwio warn gai – zielone
curry
z
kurczakiem
i małymi
kolbami kukurydzy
2 filiżanki
mleczka kokosowego
2 filiżanki
śmietany
kokosowej200 g
piersi z kurczaka
2 łyżki tajskiego
sosu rybnego
2 małe
papryczki chilli
10-16 małych
kolb kukurydzy
zielona pasta
curry
Śmietanę
kokosową
wrzucić na patelnię. Dodać 2 łyżki stołowe zielonej pasty
curry
i dobrze wymieszać, smażąc na średnim ogniu przez około minutę. Pokrojonego w kostki
kurczaka
gotujemy w sosie przez około 20 minut. Na sam koniec dodajemy
mleko kokosowe
i 2 łyżki
sosu rybnego
. Znowu gotujemy przez około 5-10 minut. Ostatnimi składnikami są
kolby kukurydzy
i
papryczki chilli
, które posłużą do przybrania potrawy.
Curry
podajemy z
białym ryżem
lub z kaczymi
jajkami
gotowanymi na parze.
Źródło:
http://www.kuchniokracja.hanami.pl/index.php/gen-gwio-warn-gai-zielone-curry-z-kurczakiem-i-malymi-kolbami-kukurydzy
Przepisy powiązane
Już jest!
Kurczak Curry
Tajskie curry
Pikantny kurczak w czerwonej paście curry z warzywami i mleczkiem kokosowym
Zupa ogórkowa
Składniki powiązane (0)