Wykonanie
Są różne środki przekazu. Jednym z nich jest jedzenie. Przy pomocy odpowiedniej faktury, tekstury, koloru oraz smaku tworzy się całe historie. Desery mogą być równie finezyjne, jak kreacje znanych projektantów – pomyślałam sobie oglądając zdjęcia z pokazów kolekcji wiosna-lato 2013. Tak właśnie zrodził się pomysł na zrobienie
serii ciastek – fashion cakes – inspirowanych światem
mody. Przez najbliższy rok będą pojawiały się co jakiś czas na blogu desery inspirowane konkretnymi projektami.Zanim jednak przejdziemy do słodkości warto byłoby przyjrzeć się nadchodzącym trendom. W najbliższym sezonie będą modne
między innymi: buty w metalicznych kolorach, prześwitujące, zwiewne tkaniny, krótkie sukienki z frędzlami, materiały w kolorach pastelowych, neonowych i ozdobione abstrakcyjnymi, wyrazistymi wzorami, a także ciekawe nakrycia głowy.Moje pierwsze fashion
cake nawiązuje do białej sukienki za kolano projektu domu
mody Valentino z sezonu wiosna 2013. Jest to
biszkoptowe petit four przekładane
dżemem pomarańczowym, w skorupce z sosu
krówkowego, z koronkową, kwiatową ozdobą z lukru plastycznego i karmelowymi dekoracjami.
Podobne wpisyPetits fours z masą
krówkową ozdobione czekoladowymi igiełkamiRybie ości z
pieprzem – Halloween 2015
Cynamonowe nietoperze – Halloween 2015Prosty
krem czekoladowy z karmelem