Wykonanie
Idealny przepis na wiosenny, leniwy weekend w mieście? Dobre, zjedzone niespiesznie śniadanie, kubek aromatycznej
kawy towarzyszący chwili z książką. Lekki obiad na świeżym powietrzu, spacer i spotkanie z przyjaciółmi. Wystarczy tylko tyle. Do całej koncepcji świetnie pasują
szparagi . Na śniadanie, obiad, kolację –
pora nie ma znaczenia. Dziś przygotowałam przepis, który powinien spodobać się też osobom, które nie jedzą
mięsa.pęczek białych
szparagówmałą
cukiniamały
bakłażan3 łyżki
masła3-4 ząbki
czosnkusól,
pieprz, świeże
oreganoOdcinamy zdrewniałe końcówki, a następnie obieramy
szparagi. Wrzucamy je na gotującą się
wodę z dodatkiem
cukru. Gotujemy 10-15 minut.
Bakłażana kroimy na cienkie plastry dodajemy posiekany
czosnek i podsmażamy na patelni na dwóch łyżkach
masła. Po około 10-12 minutach dodajemy pokrojoną w cienkie plastry
cukinię i dusimy pod przykryciem 2-4 minuty.
Szparagi wyjmujemy z
wody, nakładamy na nie pół łyżeczki
masła i posypujemy świeżym
oregano. Obok nakładamy duszone warzywa.
