ßßß
Składniki:1 i 1/2 litra rosołu z kurczaka (ja dałam 1 kostkę rosołu z kurczaka i wodę)1 łyżka soli4 szklanki surowej dyni2 średnie białe cebule1/2 łyżeczki suszonego tymianku1 łyżka natki pietruszki2 ząbki czosnku1/2 szklanki słodkiej śmietanyświeżo mielony pieprz (1/8 łyżeczki)Przygotowanie:Do garnka wlać wodę. Wrzucić do niej pokrojoną w kostkę dynię, pokrojoną w kostkę cebulę, kostkę rosołową oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko gotować na małym ogniu przez 30 minut.Po 30 minutach zupę zdjąć z ognia, dodać do pieprz, sól, tymianek oraz śmietanę. Zmiksować.Wstawić ponownie na mały ogień. Gotować przez kolejne 10 minut.Podawać z natką pietruszki i pieczywem czosnkowym. Smacznego!