ßßß
Składniki:(porcja dla 8 osób)1 duża kapusta pekińska albo średnia główka białej kapusty1 duża marchewka1/2 winnego jabłka1 średnia biała cebula1 płaska łyżeczka solipieprz1 łyżka cukru1/2 szklanki majonezu2 łyżki kwaśnej śmietany1 łyżka octu jabłkowegoPrzygotowanie:Kapustę pekińską opłukać, osączyć a następnie pokroić w drobne paski. Włożyć do miski, dodać płaską łyżeczkę soli i lekko wymieszać.Marchew zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.Jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach albo pokroić w drobną kostkę.Cebulę pokroić w drobną kostkę.W kubku wymieszać cukier, majonez, śmietanę, ocet jabłkowy i około 1/8 łyżeczki pieprzu.Do kapusty dodać startą marchew, jabłko oraz pokrojoną cebulę. Zalać mieszanką z kubka i dobrze wymieszać. Odstawić na pół godziny do lodówki.Smacznego!