ßßß
Cookit - przepis na Sałatka z jajkiem mollet, awokado i czerwoną fasolą
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Sałatka z jajkiem mollet, awokado i czerwoną fasolą
Składniki
Awokado
Fasola czerwona
Ser
Ser cheddar
Musztarda
Oliwa z oliwek
Miód
Sok z cytryny
Sól
Pieprz
Wykonanie
Jajko
mollet (ugotowane na półtwardo) idealnie pasujące do
sałaty rzymskiej
wraz z
awokado
i
czerwoną fasolą
, odrobiną
cheddara
i
miodowo
–
musztardowym
winegretem
tworzą
sałatkę
godną polecania :-).
Składniki na dwie porcje:2 małe główki
sałaty rzymskiej
2
jajka
mollet (czyli ugotowane na półtwardo)1
awokado
4 łyżki
fasoli czerwonej
z puszkikilka wiórków
sera
(
cheddar
)
Winegret
musztardowo
-
miodowy
:1 łyżeczka
musztardy
(sarepska)4 łyżki
oliwy z oliwek
1 łyżka
miodu
1 łyżeczka
soku z cytryny
sól
,
pieprz
do smakuWykonanie :W małym naczyniu przygotowujemy
winegret
łącząc
oliwę
z
musztardą
,
miodem
,
cytryną
i
przyprawami
. Mieszamy i odstawiamy.
Jajka
gotujemy na półtwardo (4 minuty od momentu gdy
woda
zacznie wrzeć).
Sałatę
rozkładamy na talerzu, dodajemy
czerwoną fasolę
.
Awokado
przekrawamy na pół, pozbawiamy pestki. Za pomocą łyżeczki wykrawamy kawałki i układamy na liściach
sałaty
. Dodajemy
jajko
pokrojone na ćwiartki. Całość polewamy
winegretem
. Podajemy z grzanką z
razowego pieczywa
.Smacznego!
Źródło:
http://www.kawaiczekolada.pl/salatka-z-jajkiem-mollet-awokado-i-czerwona-fasola
Przepisy powiązane
Sos musztardowo miodowy
Sos winegret
Sałatka z avocado i ośmiorniczkami - przepis
Sałatka z mozarellą
Grillowany schabik
Składniki powiązane (0)