Opublikowano 22 marca 2014 | Autor: ASSSkładniki:15 sztuk muszli makaronowychSkładniki na nadzienie:1 kg ugotowanych ziemniaków200 g twarogu2 cebule3 łyżki oleju do smażeniasól, pieprz do smakuDodatkowo:½ paczki mrożonego szpinaku½ łyżeczki cukru½ szklanki śmietany 18%pieprzpotarty ser żółtyWykonanie:Makaronowe muszle gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Cebulę kroimy w drobną kostkę, wrzucamy na olej, solimy i smażymy do miękkości. Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę razem z twarogiem. Dodajemy zeszkloną cebulę, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Rozmrożony szpinak doprawiamy cukrem i pieprzem, mieszamy z śmietaną i wylewamy na spód żaroodpornego naczynia, w którym będziemy zapiekać nasze muszle. Muszle faszerujemy ziemniaczano –serowym nadzieniem i układamy na szpinaku. Wierzch posypujemy potartym serem. Całość zapiekamy ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C.Smacznego!